Jablečný džem: Suroviny: 100 g jablek 100 ml calvadosu 1 pomeranč 1 balíček želírovacího cukru 150 g rozinek 150 g zázvoru šťáva z jednoho pomeranče. Postup: Den předem si namočíme rozinky do calvadosu a necháme je v něm naložené přes noc. Druhý den si připravíme jablka, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Pak je v hrnci smícháme s připravenými rozinkami, vlijeme šťávu z pomeranče a pomeranč nakrájený na půlkolečka. V poměru 2 : 1 směs důkladně smícháme s želírovacím cukrem. Vezmeme si zázvor, zbavíme ho slupky a nakrájíme na kostky. Poté ho dáme do sáčku na koření, pečlivě zavážeme a zavěsíme na hrnec. Směs z jablek a dalších ingrediencí v tomto hrnci vaříme cca 5 minut. Po uvaření vyjmeme sáček se zázvorem a sesbíráme pěnu, vytvořila-li se nějaká. Připravíme si zavařovací sklenice, které jsme si předtím pečlivě omyli a nahřáli. Džem lijeme do skleniček a hned je pečlivě zavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme je takto alespoň čtvrt hodiny a poté můžeme džem otočit zpět, je hotový. Zdroj: Tesco