Kaštanová polévka Suroviny: 250 g jedlých kaštanů 1 menší cibule 2 plátky zázvoru 30 g másla 2 řapíky celeru 1 litr zeleninového vývaru 100 ml mléka 2 lžíce kaštanové mouky sůl pepř Postup: Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme. Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké. Polévku rozmixujeme na hladký krém. Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce. Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Zdroj: Tesco