Čokoládové lívance: Suroviny: 40 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (min. 70%), 2 lžíce másla, 3 dl plnotučného mléka, 80 g hladké špaldové mouky, 50 g jemných ovesných vloček, 1 lžička kakaa holandského typu, 1 vejce. Postup: Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu máslo a trochu mléka. V míse zatím smíchejte veškeré suché suroviny – mouku, jemné ovesné vločky a kakao. Pokud neseženete jemné vločky, stačí, když klasické rychle promixujete na hrubou moučku s kousky. Suchou směs zalijte mlékem a promíchejte, poté přidejte směs zchladlé rozpuštěné čokolády a také vejce. Pokud budete mít hodně savé vločky nebo třeba menší vejce, nebojte se směs více naředit mlékem. Těsto bude hrudkovité kvůli vločkám, ale to vůbec nevadí. Nechte jej deset minut odpočinout. Nyní můžete smažit nasucho nebo na troše másla. Lívance můžete zdobit ještě čokoládovou omáčkou. Tu získáte stejně jako čokoládový základ na lívance. Zdobit můžete také oříšky a ještě posypat kakaem. Skvělé jsou obláčky s ořechovým máslem, kvalitní nutellou a banánem. Zdroj: Pinterest
Zavří­t reklamu