Pizza Margarita: Suroviny: 2 lžičky sušeného droždí ½ lžičky jemného krupicového cukru 650–700 g hladké mouky + na posypání válu 3 lžíce olivového oleje + na potírání 1 lžička mořské soli 150 g okapané mozzarelly, nastrouhané 30 g najemno nastrouhaného parmazánu 2 pořádné hrsti čerstvých lístků oregana. Na omáčku: 250 ml rajčatového pyré 1 stroužek česneku, prolisovaný nebo utřený mořská sůl a drcený černý pepř. Postup: Droždí a cukr zalijte v míse 375 ml vlažné vody a řádně promíchejte. V teple nechte 5 minut vzcházet. Do mísy dejte mouku, olej a sůl, doprostřed udělejte důlek a vlijte kvásek. Míchejte nejdřív příborovým nožem, pak rukama na lehce pomoučněném válu 4–5 minut zpracovávejte na hladké a pružné těsto. Těsto vložte do velké mísy, zakryjte čistou, vlhkou utěrkou a dejte na 45 minut do tepla kynout na dvojnásobný objem. Zahřejte troubu na 220 °C a strčte do ní dva plechy. Na omáčku smíchejte pyré, česnek, sůl a pepř. Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru 25 cm. Přesuňte je na pečicí papír a vytvořte okraj: po obvodu přeložte těsto směrem do středu. Na pizzy rozdělte omáčku a posypte je oběma sýry a oreganem; okraje potřete olejem. Pizzy vložte i s pečicím papírem na plechy. Pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava. Zdroj: Instagram