Kynuté borůvkové knedlíky Suroviny: 200 g hrubé mouky 200 g polohrubé mouky 1⁄2 sáčku sušeného droždí 1 špetka soli 1 vejce 80 ml mléka 400 g borůvek 150 g másla 4 lžíce moučkového cukru 50 g perníku na strouhání Postup: Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko. Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě. Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte placičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte. Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut. 5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára. Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem. Zdroj: Pinterest