Rybí provensálská polévka se slávkami, šafránem, fenyklem a paprikami: Suroviny: 40 g olivový olej 50 g žlutá paprika 50 g červená paprika 50 g cibule 50 g pórek 100 g fenykl na plátky 5 g česnek na plátky 120 g rajčata 50 g drcená rajčata šafrán provensálské bylinky 100 g bílé víno 600 g rybí vývar 16 ks slávek 200 g rybí maso z mořských ryb pažitka. Postup: Na olivovém oleji orestujte nejprve červenou a žlutou papriku na kostičky, pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, pak přidejte pórek a fenykl nakrájený na silné plátky. Pak přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, šafrán, rajčata nakrájená na velké kostky a drcená rajčata. Vše krátce orestujte, podlijte vývarem a víno zredukujte na polovinu. Nakonec přidejte rybí vývar, provensálské bylinky, provařte 10 minut, osolte a přidejte slávky a rybí maso nakrájené na kostičky. Povařte 2-3 minuty, dokud se slávky neotevřou. Neotevřené slávky vyndejte a vyhoďte. Během vaření stahujte pěnu z polévky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Zdroj: Babiččina zahrada