Raw čokoládový krémový řez Suroviny: 200 g kešu oříšků nebo slunečnicových semínek 30 g kakaa 150 g javorového sirupu 30 g kakaového másla (můžete nahradit kokosovým olejem) 1 lžička vanilkového extraktu nebo mleté vanilky 1/4 lžičky mořské soli 110 ml vody Postup: Lehce rozehřejte kakaové máslo nebo kokosový olej, tak aby byl tuk tekutý. Dejte všechny ingredience do vysokorychlostního blenderu a začněte mixovat. Nejprve na nižší obrátky a postupně zvyšujte výkon. Mixujte tak dlouho, dokud nebude krém úplně hladký. V průběhu procesu alespoň dvakrát mixování zastavte a pomocí stěrky setřete obsah ze stěn a lehce promíchejte. Připravte si nádobu velkou přibližně 10x15 cm. Může to být menší forma na dort, brownies, nebo třeba větší krabička na uskladňování potravin. Také můžete připravit řezy z dvojnásobného množství, pak bude ideálně vyhovovat menší dortová forma (∅ 18-20 cm). Nádobu si vyložte po bocích i dně pečícím papírem nebo fólií. Hotový krém přesuňte do připravené formy a zarovnejte pomocí stěrky. Zakryjte formu fólií nebo víkem a dejte vychladit do mrazáku, ale postačí i do ledničky na pár hodin. Vychlazený krém vyjměte z formy, nechte lehce povolit a nakrájejte na požadované tvary. Při servírování se nebojte zapojit fantazii a doplňte jej o čerstvé ovoce, oříšky, kokosové plátky, pár hoblinek čokolády, posypejte kakaem, Zdroj: Instagram