Zelný salát s hroznovým vínem: Suroviny: 350 g bílé zelí 1 ks mrkev menší 100 g červená paprika 1 ks hroznové víno nejlépe bezsemenné, malý hrozen sůl - špetka hnědý cukr nebo med, dle chuti citronová šťáva dle chuti citronová kůra - dle chuti 1 lžička olej. Postup: Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo pouštět vlastní šťávu. Do mísy přidáme drobně pokrájenou papriku, menší kuličky hroznového vína (větší přepůlíme), maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry, olej a citronovou šťávu. Vše promícháme a dáme na chvíli do chladna proležet. Podáváme samostatně, ale klidně i jako součást přílohy. Ačkoliv je salát nasládlý, výborně se hodí i k masitému obědu. Jako obměnu můžeme salát dochutit čerstvým zázvorem nebo špetkou skořice. Zdroj: Instagram