Hroznové víno: Jeho konzumací budete mít nervy jako špagáty, jen ho nezapíjejte mlékem nebo sodovkou

29. srpna 2019
itesco
itesco

Podceňované hroznové víno patří mezi nejzdravější ovoce. Chcete-li být krásní, zdraví a mít nervy jako špagáty, pak vsaďte právě na něj. Myslete však na to, čeho se po něm napijete.

Čím nezapíjet hroznové víno

V kombinaci s některými jinými potravinami mohou hrozny podráždit žaludek. Nevhodné je míchat hroznové víno s kefírem, mlékem, perlivou vodou či alkoholem.

Jak zpracovávat hroznové víno

Než začnete z hroznů dělat džem, šťávu nebo jej zavaříte či usušíte, na chvíli je namočte do vody. Voda vyplaví případné nechtěné “obyvatele” a špínu. Pak hrozny odstopkujte, přičemž kontrolujte, zda bobule nejsou poškozeny, nahnilé. Ještě jednou je omyjte a můžete začít se zpracováním.

Deset důvodů, proč jíst hroznové víno

Hroznové víno podporuje léčbu zánětů, takže pokud berete třeba antibiotika, vyplatí se ho zobat.

Díky vysokému obsahu vody a řadě cenných látek a vitaminů pomáhá v boji proti celulitidě.

Slupky a jadérka obsahují resveratrol, který má protirakovinné účinky.

Chrání před infarktem a náhlou mozkovou příhodou.

Umí rozhýbat střeva, takže funguje i jako prevence proti zácpě.

Uklidňuje nervy a odbourává pocit stresu a deprese.

Hroznová jadérka jsou močopudná, takže uleví lidem trpícím otoky.

Snižuje tvorbu krevních sraženin, proto se hodí pro nemocné po mrtvici.

Hrozny obsahují vitamin B, který stimuluje činnost nervů a mozku.

Dokáže snížit pocit svalové únavy, takže je skvělou svačinkou třeba po cvičení.

NA SKVĚLÉ RECEPTY Z HROZNOVÉHO VÍNA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zavří­t reklamu