Okurka jako lék na cukrovku, celulitidu a pomocník při hubnutí

Okurky jsou zázračná zelenina, která má právě teď svou sezónu
Zdroj: Pixabay
Pokud vás trápí pomerančová kůže, potírejte si postižená místa okurkouOkurka je skvělou potravinou při cukrovcePokud hubnete nebo si chcete dopřát detox, vyzkoušejte drink z okurkyPlátky okurky si přikládejte na hlavu, když vás bolí+ 1 fotka+ 2 fotky

Okurka obsahuje více než 90 % vody, má minimum kalorií, díky obsahu draslíku má odvodňující účinky a v těle působí alkalicky. Je skvělým pomocníkem při dietách, očistných kůrách, dně, revmatismu, otocích a také při onemocněních močových cest. Co dalšího jste o zázračných účincích okurky nevěděli?

Redaktor
Redaktor 10. 08. 2018 14:37

Konzumace okurek ovlivňuje metabolismus glykogenu a je proto nápomocná pri snižování hladiny glukózy v krvi. Navíc má glykemický index 0 – což je při diebatu naprosto ideální potravina.

Zdaleka to není vše – vědci zkoumají i její analgetické účinky. Možná znáte ve svém okolí někoho, kdo místo polykání prášků na bolení hlavy s úspěchem praktikuje tuto kombinaci: kousek okurky sníst a pár jejích plátků přiložit na čelo. Vyzkoušejte to také.

Její až zázračné účinky na pleť jsou již léta prověřeny vědecky i praxí. Okurka má téměř totožné účinky jako aloe vera – mírní podráždění a záněty, hydratuje, regeneruje a díky obsahu vitamínu E také vyživuje.

V okurkách obsažený křemík a další minerální látky napomáhají hojení, vitamín E vyživuje a chrání proti volným radikálům, enzymy zase pomáhají ničit některé bakterie.

Okurku je možné aplikovat kamkoliv na tělo nejen pro oživení, ale také při spálení sluncem, při častějším použití se také mírní projevy ekzému, lupénky a akné. 

Jestli vás z nějakého důvodu neláká konzumace okurkových slupek, použijte je alespoň jako obklad na čelo, případně si jimi potírejte partie postižené celulitidou. Takto ošetřená kůže se po pravidelné aplikaci okurkových slupek krásně zpevní.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články