Týdenní okurková dieta, díky které shodíte přebytečná kila opravdu rychle

Týdenní okurková dieta, díky které shodíte přebytečná kila opravdu rychle
Zdroj: Pixabay.com
Okurkové smoothie má blahodárné účinkySalátová okurka hraje v této dietě hlavní roliPřipravte si skvělý detoxikační nápojPovolené jsou brambory nebo chleba+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud nemáte čas sledovat složení potravin a chcete zhubnout, vyzkoušejte tuto snadnou okurkovou dietu. Výsledky uvidíte za pouhých sedm dní.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 08. 2020 13:17

Jak je vám asi jasné, v téhle dietě hraje hlavní roli okurka. Tu můžete zahrnout do téměř každého jídla a můžete jí sníst, kolik jen chcete. A co je ještě lepší, můžete ji jíst vždy, když máte pocit hladu.

Přednosti okurky

Okurka je zároveň velmi prospěšná pro naše tělo: Detoxikuje a stimuluje organismus, čistí střeva a také podporuje trávení. Konzumujete-li okurku každý den, zbavíte se přebytečné vody, která se nahromadila ve vašem těle. Okurkou můžete vyčistit celou pokožku včetně tváře. Také zabraňuje akné – není náhoda, že téměř každá pleťová maska obsahuje okurku.

Speciální okurkový jídelníček

Postupujte přesně podle tohoto jídelníčku - tedy pokud chcete, aby tato okurková dieta fungovala.

Snídaně: Nakrájejte okurku na plátky a smíchejte ji s nízkotučným jogurtem bez přidaného cukru. Pokud stále pociťujete chuť nebo hlad, můžete si vzít jablko či broskev.

Oběd: K obědu nemusíte jíst jen plný talíř okurkového salátu s několika plátky sucharů. Chcete-li něco změnit ve vašem dietním plánu a toužíte po něčem sytějším, vyzkoušejte tento recept:

  • Nejdříve uvařte dvě brambory, můžete je i následně dopéct, pokud máte chuť. A ty jezte s několika plátky okurky a několika plátky celozrnného chleba.
  • Pak si můžete dát ještě 300 gramů čerstvého ovoce nebo ovocného salátu.

Večeře: Je na vás, zda si vyberete chléb či brambory, ale můžete jíst jen jednu z těchto dvou přísad v kombinaci s okurkou. K večeři si k tomu můžete dopřát například tuňáka. Nepatříte-li mezi fanoušky ryb, dejte si místo ní vařené vejce.

Okurkové smoothie

Samozřejmě je nutné pít hodně vody stejně jako u kterékoliv jiné diety. Pokud pijete kávu a čaj, vždy by to mělo být bez cukru. Mezi jídly je pak nejlepší dopřát si okurkové smoothie. To připravíte tak, že do mixéru dáte okurku, jablko, 20 gramů vlašských ořechů nebo mandlí a hrst špenátu. Do smoothie můžete přidat také zázvor. Důkladně vše rozmixujete. Když je smoothie hotové, můžete sklenici ozdobit mandlemi nebo vlašskými ořechy. Nápoj pijte hned po přípravě.

Toto okurkové smoothie je také bohatým zdrojem vitaminů a minerálních látek, jako je železo, vláknina, hořčík, vitamín A, vitamín B, vitamín C a vitamín K.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články