Dieta podle krevních skupin: Měla by se stát vaším životním stylem

Dieta podle krevních skupin: Měla by se stát vaším životním stylem
Zdroj: Pixabay.com

Autorem diety podle krevních skupin je americký doktor Peter D’Adamo. Dle jeho tvrzení by se měl každý člověk stravovat na základě své krevní skupiny. Podívejte se tedy na to, jak tato dieta probíhá a zvažte, zda je vhodná právě pro vás.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 02. 2019 10:00

Dieta podle krevních skupin není dietou jako takovou, ale spíš by měla představovat váš nový životní styl. Jakmile dietu přestanete dodržovat, ztracené kilogramy opět naberete zpátky. Může se stát, že v povolených potravinách se u vaší krevní skupiny neobjeví vaše oblíbené pokrmy, a tak budete dost omezeni při výběru potravin.

Kromě toho, že s dietou podle krevních skupin začnete hubnout a zbavovat se přebytečných kilogramů, pomůže dieta vašemu tělu také po zdravotní stránce.

Krevní skupina A je často označována jako vegetariánská a k redukci hmotnosti u těchto lidí napomáhají rostlinné oleje, zelenina, sója a ananas. Krevní skupina B vyžaduje k redukci váhy příjem zeleniny, zvěřiny, vejcí, lékořice, jater a čaje. U krevní skupiny AB americký lékař doporučuje k redukci váhy konzumovat ryby, tofu, zeleninu, mléčné výrobky, mořské řasy a ananas. A poslední skupinou je krevní skupina 0, která k redukci hmotnosti vyžaduje ryby, kapustu, maso, mořské řasy, špenát a brokolici.

Co jíst při této dietě?

Krevní skupina A – zelenina a ovoce, ryby, tofu, ořechy, semínka, zelený čaj, luštěniny, obiloviny, sójové výrobky, bílé maso, olivový olej, káva a víno.

Krevní skupina B – červené maso, krůtí maso, králičí maso, zvěřina, fazole, zelenina a ovoce, mléčné výrobky, luštěniny, olivový olej, obiloviny, ovocné a zeleninové šťávy, pivo, káva, víno a čaj.

Krevní skupina AB – králičí maso, krůtí maso, jehněčí maso, skopové maso, ryby, tofu, mléčné výrobky, zelenina a ovoce, fazole, luštěniny, obiloviny, ořechy, káva, víno, pivo, zelený čaj, minerální vody, zeleninové a ovocné šťávy.

Krevní skupina 0 – potraviny s vysokým obsahem bílkovin (obzvlášť maso), ryby, zelenina, ovoce, zeleninové šťávy, pivo, víno a zelený čaj.

Co nejíst při této dietě?

Krevní skupina A – tučné maso, tučné a plnotučné mléčné výrobky, pšenice, fazole, kešu, pistácie, oleje, banán, meloun, mandarinka, pomeranč, rajčata, olivy, houby, zelí, brambory, paprika, rajčatová a pomerančová šťáva, pivo, majonéza, kečup, minerální vody a černý čaj.

Krevní skupina B – kukuřice, čočka, pšenice, pohanka, granátové jablko, kokos, oleje, zmrzlina, bílé a vepřové maso, sezamová semínka, mořské plody, černé fazole, hrách, kečup, rajčatová šťáva, minerální vody a sodovky.

Krevní skupina AB – červené maso, pohanka, semínka, kukuřice, mořské plody, máslo, oleje, plísňové sýry, zmrzlina, paprika, banány, ředkvičky, olivy, kečup, černý čaj, limonády a pomeranče.

Krevní skupina 0 – čočka, obiloviny, fazole, pšenice, růžičková kapusta, květák, hořčice, kukuřice, olivy, brambory, houby, zelí, melouny, banány, mandarinka, jahody, pomeranče, mléčné výrobky, skořice, jablečná a pomerančová šťáva, káva, limonády, černý čaj a potravinové doplňky s vitamíny A a E.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články