Víkendová dieta: V pondělí budete mít dvě kila dole!

ovoce, banán, hroznové víno
Zdroj: Pixabay.com
Ananas a kiwi jsou nedílnou součástí víkendové diety.Nakupte si dostatek hroznového vína i banánů.I přes víkend se dá zhubnout.Zpestřete si jídelníček pomerančem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Tato dieta je vhodná pro situace, kdy potřebujete vytvarovat postavu za pár dní, třeba proto, že začátkem příštího týdne prostě musíte jít na společenskou akci. Někde ji najdete také pod názvem hollywoodská dieta. Pokud ale chcete ve shazování pokračovat, určitě si zvolte z dlouhodobého hlediska jiný způsob.

Jana Jánská
Jana Jánská 11. 10. 2018 11:48

Rychlá víkendová dieta trvá dva nebo tři dny a delší dobu by se rozhodně držet neměla. Neznamená to však, že je nezdravá, jen neobsahuje dostatek živin na to, abyste ji mohli držet déle – jde vlastně o půst. Pozor, pokud například bojujete s nachlazením, do této diety se rozhodně nepouštějte, stejně jako když jste unavení a ve stresu.

Ovoce na víkend

Pokud se ji ale rozhodnete vyzkoušet, nakupte si na víkend dostatek ovoce. V předpisu diety stojí především hroznové víno, kiwi, ananas a banány, ale můžete jídelníček obměnit podle svých chutí, například přidejte pomeranče.

Přesný recept víkendové diety:

1. den: 700 gramů ananasu, dva banány

2. den: 10 kiwi, 200 gramů hroznového bílého vína

3. den: 5 kiwi, 300 gramů ananasu, 300 gramů hroznového bílého vína

Ovoce je sice šťavnaté, ale ne dost na to, abyste během diety omezili pití, naopak. Příjem tekutin o něco zvyšte, ačkoli nemá cenu, abyste v zimě pili více než dva tři litry tekutin denně. Ideální je voda, případně slabší čaj, kafe zkuste vynechat. A ještě jedna věc: po dobu rychlé diety to zkuste bez alkoholu. Nejen kvůli tomu, že je v něm dost kalorií, ale také kvůli tomu, abyste odlehčili svému metabolismu.

Dále volněji

Ale pozor, pokud si budete chtít nižší váhu udržet i po skončení víkendu, musíte i nadále dodržovat zdravý jídelníček, avšak rozhodně ne tak přísný.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články