Hubnutí: Kontroverzní, ale účinné diety, nad kterými odborníci kroutí nevěřícně hlavou

Centimetry budou ubývat
Zdroj: Pixabay.com
Olivový olej podporuje tráveníSaláty jsou ideálním řešenímZelenina přispívá k hubnoucímu procesuNebojte, kalhoty vám za chvíli budou velké+ 1 fotka+ 2 fotky

Vyzkoušeli jste už spoustu diet a žádná neměla valné účinky, ale i přesto jste se odmítli vzdát snu o štíhlém těle? Existují diety, které vám sice pomohou, ale pro vaše tělo nejsou úplně nejzdravější. Na každém je pak zvážit, co je pro něj důležitější — jestli hon za vysněnou postavou, nebo energie.

Redaktor
Redaktor 01. 10. 2018 15:06

OMG dieta

Během šestitýdenní diety musíte udělat následující. Vynechávat snídaně nebo nesnídat dříve než v deset hodin dopoledne. Jíst jen třikrát denně. Naposledy byste měli jíst v podvečer, a to lehké jídlo. Ráno se vykoupat ve studené vodě, čímž nastartujete metabolismus a zbavíte se celulitidy. Po koupeli si dát kávu a omezit byste měli ovocné šťávy a smoothies. Cvičit je důležité, ale musíte vědět, jak často a jak intenzivně. Ve vašem jídelníčku by měly převažovat bílkoviny, na sacharidy si musíte dát pozor.  Existují zakázané potraviny, kterým se musíte vyhnout.

Dieta podle krevních skupin

Dieta, která byla svého času hodně oblíbená. Co je jejím principem? Jednotlivé krevní skupiny mají přesně definované potraviny, které danému člověku prospívají a potraviny, které mu naopak škodí. I v jejím případě ale mnozí upozorňují na zdravotní rizika plynoucí z toho, že při jejím dodržování vám mohou chybět některé živiny. Řada lidí se také striktně drží jen takzvaně povolených potravin, ale už neřeší jejich kalorickou hodnotu nebo zdravotní přínos. Přeci jenom – pokud má někdo doporučeno jíst ryby, je rozdíl v tom, zda si dá smažené rybí prsty nebo pečeného pstruha. 

Tukožroutská polévka

Při dodržování drastických, nevhodných nebo ryze nezdravých diet sice dotyčný může poměrně rychle zhubnout, obvykle se ale po návratu k normálnímu typu stravování následně dostaví takzvaný jo-jo efekt. A přiznejme si – jíst celý život jen zeleninovou polévku prostě a jednoduše nejde. Z dlouhodobého hlediska je tak dieta, která spočívá v konzumaci takzvané tukožroutské polévky, naprosto nevhodná.

Atkinsonova dieta

Jedna z kontroverzních diet, která je stále oblíbená. Spočívá v drastickém omezení sacharidů, naopak umožňuje jíst neomezené množství masa (včetně tučného), mléčných výrobků nebo vajec. Nevýhodou je nízké množství zkonzumovaného ovoce a zeleniny. Nadměrný přísun bílkovin může navíc zatěžovat ledviny a játra. Dlouhodobě je tato dieta rozhodně nevhodná. Lidem se zdravotními problémy ovšem může uškodit i v kratším časovém období.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články