Plněný lilek kuskusem a kuřecím masem: Suroviny: kuskus 50 g, středně velké lilky 2 ks, kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky 250 g, vroucí voda 100 ml, jarní cibulka, nasekaná, 4 ks, černé olivy nakrájené na kolečka 4 lžíce, směs čerstvých bylinek (máta, petržel, bazalka) 6 lžic, olivový olej 2 lžíce, čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu, sůl, čerstvě namletý pepř. Postup: Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát. Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno. Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu. Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete. Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem. Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne. Zdroj: Pinterest