Dýňová polévka: Suroviny: 1 středně velká dýně Hokkaido 1 cibule 1 stroužek česneku ½ lžičky kari koření nebo kurkumy 1 lžíce másla olej sůl a pepř zakysaná smetana. Postup: Vydlabanou neoloupanou dýni nakrájíme na kostky, semínka si můžeme nechat na dozdobení polévky. Na oleji necháme rozpustit kousek másla, zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby hladina sahala asi 2 cm nad dýni (podle toho, jak chceme polévku hustou či řídkou). Vaříme doměkka asi 20 – 25 minut. Přidáme prolisovaný česnek a koření a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a případně ještě dosolíme a dopepříme. Na talíře ozdobíme zakysanou smetanou. Zdroj: Albert