Kuře s nádivkou z Poličanu Suroviny: celé kuře 1 - 2 dl voda na podlití 1 lžička sušený celer 1 lžíce olej 1 ks cibule 100 - 150 g poličan 1/2 směs mražené zeleniny (mrkev, hrášek) 1 lžíce sójová omáčka 1 plátek máslo 1 dl bílé víno na potření 1 lžíce olivový olej 1,5 lžičky koření na kuře Postup: Celé kuře dobře omyjeme, osušíme a zvenčí potřeme směsí vymíchanou z oleje a koření na kuře. Kuře uložíme do většího pekáčku. Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Pak přisypeme hrášek s mrkví a orestujeme. Podlijeme bílým vínem a zprudka necháme vysmahnout. Podle chuti osolíme, ovegetujeme, ocelerujeme a zakápneme sójovkou. Když máme víno téměř odpařené, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce prohřejeme. Zeleninovo-uzeninovou směsí kuře naplníme a zbytek rozložíme kolem kuřete. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do silně vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 - 45 minut, sem tam kuře polijeme šťávou. Pak odklopíme, maso překryjeme plátkem másla a dopečeme doměkka a dokřupava. Zdroj: Instagram