Rybízové víno Suroviny: 3 l rybízu voda cukr krystal Postup: Připravíme si 15 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny. Rybíz otrháme od zelených stonků a kuličky si naměříme tak, abychom měli 2 - 3 litry rybízu (lépe více). Ty vsypeme do demižonu. Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout. Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu. Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme. Zdroj: Pinterest