Houbové rizoto Suroviny: 2 lžíce olivového oleje 200 g mražených hub, nakrájených na kousky, nebo hrst sušených hrstka tymiánových lístků sůl 1 cibule, nakrájená najemno 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 180 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté 150 ml bílého vína 600 ml kuřecího vývaru, horkého 2 lžíce nastrouhaného sýra Postup: Začněte houbami. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte mražené nebo sušené (ty předtím nechte namáčet v troše vody) houby a opékejte je dozlatova 6–8 minut. Přidejte tymián, sůl a nechte je v teple stranou. Na zbylém oleji nechte v hlubším kastrolu zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte rýži, promíchejte a zvolna opékejte 4–5 minut. Vlijte víno a na silnějším ohni směs míchejte, aby se víno začalo odpařovat. Pak přilijte naběračku vývaru, promíchejte, nechte vsáknout a postupně po naběračkách přilévejte další. Zhruba po 10 minutách rýži ochutnejte, jestli je měkká. Podle potřeby přilijte další vývar. Jakmile je rýže hotová, rozdělte ji do misek, navrch dejte houby a posypte sýrem. Zdroj: Penny