Kapr s avokádem, mandlemi a pomerančem Suroviny: 2 podkovičky z kapra keramický mlýnek s mořskou solí Kania keramický mlýnek s pepřem Kania extra panenský olivový olej Primadona 1 lžíce másla Pilos 1 pomeranč 2 avokáda 1 červená cibule 1 hrst mandlí Alesto čerstvá máta 200 g zakysané smetany Pilos (16 %) Postup: Umytého a osušeného kapra z obou stran osolíme, opepříme a na rozehřátém olivovém oleji opékáme do zlatohněda. Před dokončením přidáme na pánev máslo a necháme rozpustit. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Dáme je do misky a vytlačíme k nim šťávu ze zbytku pomeranče (trochou šťávy pokapeme i hotového kapra). Potom přidáme dužiny avokád nakrájené na měsíčky, na sucho opečené mírně vychladnuté a nasekané mandle, cibuli nakrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, olivový olej, nasekané lístky máty a zlehka promícháme. Zdroj: Lidl