Čočkový salát s lososem Suroviny: 2 podkovy lososa 100 g čočky Campo Largo 2 bobkové listy Mikadobio extra panenský olivový olej Primadonna červená cibule řapíky celeru keramický mlýnek s mořskou solí Kania keramický mlýnek s pepřem Kania 2 stroužky česneku 100 g cherry rajčat 2 lžíce másla Pilos 1 hrst polníčku ½ citronu (šťáva) Postup: Čočku propláchneme studenou vodou a s bobkovými listy vaříme ve vodě přibližně 20 minut (dáváme pozor, aby se nerozvařila). V rozehřáté pánvi s olivovým olejem restujeme cibuli nakrájenou na měsíčky. Očistěný celer nakrájíme na tenké hranolky a přidáme k cibuli restovat. Ochutíme solí a pepřem. Potom postupně přidáme česnek nasekaný nadrobno a rajčata na poloviny nebo čtvrtiny. Po chvíli přisypeme uvařenou čočku a promícháme. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Před servírováním přimícháme polníček. V rozehřáté grilovací pánvi s olivovým olejem restujeme osolené a opepřené podkovičky z obou stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Na závěr pokapeme citronovou šťávou. Zdroj: Lidl