Hamburger: Suroviny: 800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného 1/2 cibule, nakrájené nadrobno 1/2 stroužku česneku, drceného 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky 1/2 lžičky dijonské hořčice 2 lžičky worcesterské omáčky 1 žloutek mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžíce olivového oleje na potření. NA DOKONČENÍ: 4 burgerové housky, podélně přepůlené 4 plátky čedaru 4 nakládané okurky, nakrájené na plátky 2 lžíce majonézy 2 lžičky dijonské hořčice 1 malá cibule, nakrájená na plátky listy z hlávkového nebo římského salátu. Postup: Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra. Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla! Zdroj: Pinterest