Hovězí segedínský guláš Suroviny: 1 kelímek smetana 1 kg hovězí kližka 2 lžíce sádlo 1 sklenice kyselé zelí 1 ks cibule podle chuti sůl mletý černý pepř majoránka mletá sladká paprika Postup: Nakrájíme si nadrobno cibuli a dáme ji zpěnit s trochou sádla. Poté přidáme mletou papriku a necháme ji chvíli restovat, ale ne dlouho, jinak zhořkne. Maso opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které pak přidáme na cibuli s paprikou. Osolíme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Mezitím si připravíme kyselé zelí, které propláchneme a trochu pokrájíme. Když je maso hotové, přidáme zelí a necháme ho změknout. Poté guláš zahustíme jíškou, okořeníme majoránkou a zjemníme trochou smetany a guláš je hotový. Segedínský guláš z kližky podáváme s houskovými knedlíky. Zdroj: Pinterest