Škubánkové placky: 1 kg brambor /typ C čili varné/ sůl 300 g hrubé mouky /ta obsahuje správný podíl lepku a zajistí perfektní škubánkovou konzistenci/ + na podsypání těsta 250 g másla nebo sádla + sádlo na smažení 2 stroužky česneku /najemno nakrájené/ 100 g oloupané bílé cibule /najemno nakrájenou/ 180 g slaniny /nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm/. Cibuli a slaninu za častého míchání na středním ohni orestujeme dozlatova ke konci přidáme česnek a necháme ho zpěnit, potom vše necháme vychladnout. Bramborové šišky: 1 kg brambor /typ C / sůl 300 g hrubé mouky 50 g hrubší krupice 2 vejce. Žemlové knedlíky: 500 g žemle /nakrájené na kostky/ 4x vejce 1 lžíce plocholisté petržele /najemno nasekaná/ sůl 2 dl mléka špetka muškátového květu špetka bílého pepře 100 g hrubé mouky. Zdroj: Pivovarská restaurace OSSEGG