Belgický telecí tatarák Suroviny: 400 g telecí váleček 30 g oloupané šalotky 20 g okurek Cornichon 20 g kaparů 50 g parmazánu 3x lžíce olivového oleje 1x kávová lžička soli 1x kávová lžička mletého pepře Ochucená majonéze: 100 g kvalitní majonézy 30 g kvalitní kečup 1 x lžička citronové šťávy 1 x lžička brandy 1 x lžička worcesterské omáčky 1 x lžička tabasca 1x lžička soli 1x lžička čerstvě mletého pepře Postup na ochucenou majonézu: 1. V misce smíchejte všechny suroviny, překryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut vychladit do lednice. Na dokončení: 1. Šalotku, okurky a kapary nakrájejte najemno. 2. Škrabkou nastrouhejte parmazán na jemné hobliny. 3. Dobře vychlazené maso nakrájejte na menší kusy a umelte na středně hrubo. 4. V misce co nejrychleji promíchejte umleté maso, šalotku, okurky, kapary, olivový olej, jednu kávovou lžičku soli a čerstvě mletého pepře. 5. Do mísy k masu přimíchejte vychlazenou ochucenou majonézu, 6. Na konec zlehka vmíchejte hoblinky parmazánu. Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg