Tatarák ze pstruha lososovitého Suroviny: 500 g filetů pstruha lososovitého neboli růžovomasého 2 x lžíce nasekaného kopru 2 šalotky nakrájené nadrobno 1 x lžíce kvalitního panenského olivového oleje 1 x lžíce citronové šťávy 1 x lžíce dijonské hořčice mořská sůl, čerstvě mletý pepř Postup: 1. Pstruha nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte se zbylými přísadami, nechte 5 minut odpočinout, případně dotáhněte solí a citronem dle chuti. Podávejte vychlazené s opečenými topinkami, pár lístky polníčku a dílky citronu. 2. My jsme podávali s bliny z konopné mouky, zakysanou smetanou, čerstvou pažitkou a kaviárem ze pstruha. Bliny: Suroviny: 250 ml mléka 1 x lžička cukru moučka 200 g konopné mouky 1 x lžička instantního droždí sůl 1 x vejce slunečnicový olej K podávání: zakysaná smetana jikry ze pstruha kopr ředkvička Postup: 1. Cukr a droždí rozpusťte v teplém mléce. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Mouku smíchejte se solí, žloutkem, připraveným mlékem a opatrně v míchejte bílkový sníh. Přikryjte utěrkou a dejte asi na 20 minut kynout na teplé místo / dobře poslouží třeba lehce vyhřátá a vypnutá trouba/. 2. Z těsta pak na olejem nebo máslem potřené pánvi pečte malé lívanečky – na každý vám stačí vrchovatá lžíce těsta, kterou je lehce rozetřete. 3. Smažte z obou stran dozlatova. Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg