Penne s lososem Suroviny: 1 balení těstoviny penne 250 g losos 1 lžíce olej sůl pepř mletý 400 g smetana ke šlehání 2 kelímky 100 g sýr niva 60 g strouhaný parmazán 1 stroužek česnek bazalka Postup: Na pánvičku dáme trochu oleje, rozpálíme a na to dáme na kostičky nakrájené kousky lososa. Asi 5 minut restujeme a občas promícháme, aby se maso opeklo ze všech stran. Mírně přisolíme a opepříme. Když jsou kousky lososa do růžova orestované, zalijeme 200 g smetany na šlehání (1 kelímek). Poté přidáváme střídavě sýr niva a strouhaný parmazán. Promícháváme do zhoustnutí omáčky, potom postupně přilijeme další kelímek smetany a podle chuti můžeme přidat i některý ze sýrů. Na závěr přidejte rozetřený stroužek česneku a bazalku, případně přisolte. Během přípravy omáčky uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, zalijte omáčkou a podávejte. Zdroj: Instagram