Zeleninové lasagne Suroviny: 1 balení plátků lasagní Zeleninová směs: 1 pórek-bílá část 300 g fazolek 6 rajčat 4 stroužky česneku 150 ml rajčatového pyré olej sůl pepř Sýrová omáčka: 30 g másla 50 g hladké mouky 500 ml mléka 100 g tvrdého sýru bílý pepř sůl Postup: Lasagne vaříme v horké vodě asi 5 minut. Zeleninu očistíme. Mrkev povaříme zhruba 5 minut v zeleninovém vývaru a vychladlou pokrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na nudličky. Z másla, mouky, mléka a soli připravíme bešamel. Rajčata smícháme s nasekanou bazalkou, česnekem a pepřem. Do vymazané zapékací nádoby dáme rajčatovou směs, pak vrstvu paprik, cukety a mrkve. Navrch dáme lasagne. Tento postup opakujeme, dokud není miska plná. Končíme vrstvou lasagní, které potřeme rozpuštěným máslem. Zeleninové lasagne zalijeme bešamelem, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct asi na 30 minut do rozehřáté trouby. Zapečené zeleninvé lasagne podáváme ihned. Můžeme přímo v mise, ve které jsme zapékali. Zdroj: Instagram