Pravý valašský frgál: Suroviny: 600 g hladké mouky, 400 g hrubé mouky, 240 g másla, 240 cukru, 60 g droždí, 4 žloutky, mléko, sůl. Postup: Z droždí, mléka a části cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Pak jej i ostatní suroviny důkladně prohněteme a těsto necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 5 bochánků a necháme dál kynout. Každý díl těsta stejnoměrně rozválíme na kruh o průměru 30-32 cm. Lze použít i koláčovou formu nebo si na pečicím papíru předkreslit kolo. Po obvodu koláče vytvoříme 1 cm široký, vyšší okraj, který potřeme rozšlehaným žloutkem. Střed naplníme nádivkou, posypeme drobenkou a necháme znovu kynout. Koláč pak vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Hned po upečení potřeme okraje frgálu rozpuštěným máslem. Zdroj: Instagram
Zavří­t reklamu