Lifee.cz logo
Předchozí

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Další
Předchozí 1 / 7 Další
Zavřít galerii
Předchozí

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Další
Předchozí obrázek Následující obrázek
Mandlové lívance

Suroviny:
1 měkký banán, 400 ml mandlového rostlinného mléka, 200 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 lžičku mandlové esence, 1 lžíci rozpuštěného kokosového oleje, 1 lžíci tmavého třtinového cukru.

Postup:
Nejprve vidličkou rozmačkejte banán, pak do mísy přidejte všechny zbývající suroviny a šlehejte, dokud není těsto zcela kompaktní a bez hrudek. Stačí na to i míchačka.

Nechte jej asi deset minut odstát. Smažte nasucho nebo na troše kokosového oleje.

Mandlové lívanečky jsou jemné, pokud chcete zachovat veganskou snídani, podávejte je s kokosovým nebo sójovým jogurtem a čerstvým ovocem.

Vynikající je také kyselejší marmeláda – například rybíz nebo malina, protože mandle a banán v těstě jsou spíše sladké.
Zdroj: Profimedia