Vegetariánský segedínský guláš Suroviny: 3–4 cibule 3–4 stroužky česneku podle velikosti 1 polévková lžíce červené papriky 1 čajová lžička kmínu ½ lžičky čerstvě nadrceného pepře 1 bobkový list 500 g kysaného zelí 1 červená a 1 oranžová paprika na krájené na kostičky 1 plechovka loupaných rajčat nakrájených na kostky sůl – nejlépe bylinková s měsíčkem lékařským, semínky libečku, sušeným česnekem, majoránkou a dobromysli voda nebo zeleninový vývar podle potřeby 250 ml zakysané smetany jarní cibulka na ozdobení Postup: Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, česnek, přidáme veškeré koření, papriku, rajčata, zakysané zelí a tempeh. Promícháme, osolíme bylinkovou solí, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, dokud papriky a zelí nejsou měkké – měly by ale být mírně křupavé. Současně s gulášem si uvaříme také přílohu – ječné kroupy. Doba vaření je cca 20–30 minut – zeleninu ale raději kontrolujeme, aby se nám nerozvařila. Uvařené kroupy slijeme a propláchneme teplou vodou. Guláš můžeme ochutit zakysanou smetanou. Servírujeme ozdobené jarní cibulkou. Zdroj: Česká televize