Vajíčková pomazánka Suroviny: 5 ks vejce 2 - 3 lžic majonéza 100 g máslo 1 lžíce dijonská hořčice 80 g šunka 80 g řapíkatý celer Postup: Vejce uvařená natvrdo oloupeme, žloutky vyjmeme a bílky usekáme. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na jemné kousky a krátce podusíme na 1 lžíci másla. Šunku nakrájíme na jemné kostičky. Změklé máslo utřeme s vychladlými žloutky a hořčicí dohladka. Potom vmícháme vychladlý celer, šunku, bílky a vše spojíme majonézou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet. Vajíčkovou pomazánku s celerem mažeme na krajíčky tmavého chleba a podáváme ozdobené čerstvou zeleninou. Zdroj: budget bytes