Křenové pikantní okurky: Suroviny: 2,1 kg okurek, 4 ks bobkových listů, malých, 1 lžičky hořčičného semínka, 4 ks nového koření, 4 ks mrkve, malé, 1 ks cibule, 8 ks křenů (asi 5 cm dlouhých), kopr. Nálev: 570 ml vody, 160 ml octa, 55 g cukru, 10 g sůli. Postup: Na dno čtyř sklenic rozdělíme koření a bobkové listy s koprem a skládáme okurky, přičemž je prokládáme s kolečky mrkve, cibule a na špalíčky nakrájeným křenem. Na nálev svaříme vodu s octem, cukrem a solí. Necháme prochladnout, zalijeme okurky, uzavřeme a sterilujeme 10 min. od začátku varu. Po sterilizaci okurky ihned vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout. Zdroj: Pinterest