Pikantní nakládané okurky: Suroviny: 2 l vody - na nálev, 250 g pískového cukru - na nálev, 80 g soli - na nálev, 400 ml octa - na nálev, 3 kg okurek nakládaček, 0,5 svazku čerstvého kopru, 2 ks velké cibule, 8 lžiček zeleného pepře, 8 ks malých feferonek, 16 stroužků oloupaného česneku, 8 lžiček hořčičného semínka, 16 kuliček nového koření. Postup: Nejdřív si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, sůl a ocet. Nechte přejít varem. Okurky nasypte do vody ve velké nádobě a jemným kartáčkem je očistěte, pak opláchněte a nechte je oschnout. Sklenice sterilujte v horké vodě. Na dno každé sklenice dejte kousek kopru a kousek cibule. Pak do sklenic naskládejte okurky, které proložte feferonkou a česnekem. Do každé sklenice přidejte zelený pepř, nové koření a hořčičné semínko. Okurky zalijte teplým, ale ne příliš horkým nálevem, zavíčkujte je a sterilujte při 80 °C přibližně 20 minut. Zdroj: Pinterest