Mrkvové cukroví: Suroviny: 200 g hladké mouky, 150 g másla z La Formaggeria Gran Moravia, 20 g namletých mandlí, 2 středně velké mrkve, 70 g cukru, půl lžičky mletého zázvoru, trocha vanilky, půl lžičky kypřicího prášku. Příprava: Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou. Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve. Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce. Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou. Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia