Lifee.cz logo
Předchozí

Přírodní sladidla: Čím nahradit zabijáka v podobě rafinovaného bílého cukru?

Další
Předchozí 1 / 8 Další
Zavřít galerii
Předchozí

Přírodní sladidla: Čím nahradit zabijáka v podobě rafinovaného bílého cukru?

Další
Předchozí obrázek Následující obrázek
Jablečné bábovky s javorovým sirupem, recept

Suroviny:

370 g	polohrubé mouky		
1	sáček kypřicího prášku do pečiva		
250 g	másla		
175 g	hnědého cukru		
125 ml	javorového sirupu		
4	vejce		
6	červených jablek		
4	lžičky skořice		
220 g	krupicového cukru

Postup:

Předehřeju troubu na 180 °C. Do mísy proseju mouku a smíchám ji s práškem do pečiva a skořicí. Přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promíchám. Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. Peču 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. Hned po upečení bábovičky vyklopím. V míse promíchám cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalím.
Pečení, med Zdroj: archiv