Jablečné bábovky s javorovým sirupem, recept Suroviny: 370 g polohrubé mouky 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 250 g másla 175 g hnědého cukru 125 ml javorového sirupu 4 vejce 6 červených jablek 4 lžičky skořice 220 g krupicového cukru Postup: Předehřeju troubu na 180 °C. Do mísy proseju mouku a smíchám ji s práškem do pečiva a skořicí. Přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promíchám. Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. Peču 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. Hned po upečení bábovičky vyklopím. V míse promíchám cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalím. Zdroj: Albert