Perníkové knoflíky, recept Suroviny: 125 g másla 110 g tmavého cukru 125 ml melasy 320 g hladké mouky 2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička jedle sody Postup: Troubu předehřejte na 190 °C. Máslo a cukr 8 minut šlehejte do světle a nadýchané hmoty. Přidejte melasu, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do hladkého těsta. Krátce jej prohněťte a zabalené do folie dejte na půl hodiny do ledničky. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru do platů tenkého 5 milimetrů. Pak kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 24 knoflíků. Uprostřed každého udělejte čtyři dírky, třeba pomoci trubičky na cukrářský pytlík. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout. V uzavíratelné nádobě vydrží 2 týdny. Zdobte barevnými provázky. Zdroj: Albert