Kulajda: Suroviny: hrst čerstvých nebo mražených hříbků 1 lžíce másla půl lžičky kmínu 4 větší brambory, oloupané, nakrájené na kostičky nové koření 4 kuličky černého pepře 2 bobkové listy 1 balení zakysané smetany 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce octa (podle chuti), sůl 1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného 4 vejce. Postup: Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a pak na něm houby pět minut smahněte, zasypte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Vhoďte nové koření, pepř, bobkové listy a vařte zhruba dvacet minut. Potom do smetany vmíchejte hladkou mouku, přidejte ji do polévky a krátce prohřejte. Nakonec kulajdu podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte do ní nasekaný kopr. Těsně před podáváním do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen tři čtyři minuty projít varem, pak polévku stáhněte z ohně a nechte vajíčka, aby došla – žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka. Zdroj: Instagram