Bramborová kaše s jarní cibulkou: Suroviny: máslo olivový olej na smažení jarní cibulka s natí brambory čerstvý tymián mléko smetana na vaření. Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vroucí vodou s trochou soli. Uvaříme doměkka a slijeme. Mezitím si jarní cibulku očistíme (může být i více) a i s natí nakrájíme na kroužky. Cibulku osmahneme na trošce olivového oleje. Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky. Ještě teplé brambory rozšťoucháme, přimícháme podle chuti a hutnosti brambor smetanu na vaření (případně mléko) a máslo pokojové teploty. Ručním mixérem vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec přimícháme osmahnutou cibulku a odrhnutý tymián, to ale už bez mixéru. Bramborovou kaši s jarní cibulkou nejlépe ihned podáváme jako přílohu i hlavní chod. Zdroj: Pixabay