Lifee.cz logo
Předchozí

Neplýtvejte potravinami: Co udělat se zbytky z vánočního hodování?

Další
Předchozí 1 / 6 Další
Zavřít galerii
Předchozí

Neplýtvejte potravinami: Co udělat se zbytky z vánočního hodování?

Další
Předchozí obrázek Následující obrázek
Sušené švestky ve slanině:

Suroviny:

20 sušených švestek, 20 oříšků (nejlépe chutnají mandle nebo para ořechy), 10 plátků slaniny, 1 dcl portského vína, párátka.

Postup:

Nejdříve dejte švestky do misky, zalejte je portským vínem a nechte je 15 minut odležet. Pak do každé švestky vmáčkněte oříšek a obalte ji anglickou slaninou. Do každé švestky zapíchněte párátko a dejte je zprudka nasucho opékat na pánev. Podávejte vychlazené.
Rybí karbanátky Zdroj: Albert