Lifee.cz logo
Předchozí

Strava v těhotenství: Za dva rozhodně nejíte, dopřejte svému dítěti ten nejlepší start do života

Další
Předchozí 1 / 7 Další
Zavřít galerii
Předchozí

Strava v těhotenství: Za dva rozhodně nejíte, dopřejte svému dítěti ten nejlepší start do života

Další
Předchozí obrázek Následující obrázek
Kvašená zelenina:

Suroviny:

svazek ředkviček
kus zázvoru
3 červené řepy
3 velké mrkve
hlávku zelí
čínské zelí
½ svazku řapíkatého celeru
svazek jarních cibulek
1 palici česneku
drcené čili papričky
sůl.

Postup:

Veškerou zeleninu nakrájíme, popř. nakrouháme. Jeden velký zelný list si ale ponecháme stranou. Ve velké míse vše důkladně promícháme, smícháme s utřeným česnekem, solí a drcenými chilli papričkami, popř. s bylinkami. Důkladně rukama promačkáme, až zelenina pustí vodu. Napěchujeme do velké zavařovací lahve, zalijeme šťávou ze zeleniny, zakryjeme zelným listem a zatížíme vyvařeným kamenem. Zakryjeme talířkem a necháme stát 4–5 dní v kuchyni. Jakmile se přestanou tvořit bublinky, je zelenina připravená ke konzumaci. Obsah lahve přendáme do menších uzavíratelných skleniček a skladujeme ve sklepě anebo v lednici.
Zdroj: Profimedia.cz