Strašákem domácího barvení bývají fleky i spálené vlasy: Velké změny nechte profesionálům, radí Michal Zapoměl

Michal Zapoměl s Pavlínou Němcovou
Zdroj: Profimedia.cz
Barevné vlasové změny raději přenechte profesionálům. Domácí barvení nemusí při špatné manipulaci s barvou dopadnout dobře a profesionální kadeřník vám namíchá barvu podle vašich představ. Dle slov kadeřníka Michala Zapoměla může špatně nanesená barva z drogerie vytvářet ve vlasech fleky či je dokonce spálit. Kadeřník navíc dopřeje vašim vlasům intenzivní péči, takže vaše vlasy nebudou po barvení nikterak z ničené, jako by tomu mohlo být v případě barvení doma. + 6 fotek+ 7 fotek

Zřejmě každá žena si alespoň jednou zkusila obarvit vlasy barvou z drogerie. Co si o tomto domácím barvení myslí přední český kadeřník Michal Zapoměl? Zeptali jsme se, jaké mohou mít podomácku barvené vlasy problémy a proč se vyplatí investovat do návštěvy profesionála v kadřnictví.

Dana Klementová
Dana Klementová 19. 08. 2022 08:00

Dle slov českých kadeřníků až polovina žen lituje, že podstoupilo výraznější vlasovou proměnu. Obzvláště pak mohou být se svým novým účesem nespokojené, pokud k barvení vlasů použijí barvy z drogerie.

Barvy z drogerie z pohledu kadeřníka

Myslím, že jako profesionál, se k barvám na vlasy z drogerie nemohu ani vyjadřovat,“ říká s úsměvem kadeřník Michal Zapoměl. 

Upřímně kvůli nim máme o poznání víc práce. Ty příběhy jsou občas ale opravdu smutné. Nejčastější problém je to, že na krabičce vypadala barva nějak, ale chytlo to zcela jinak. Zkrátka je vždy mnohem výhodnější mít svého milovaného kadeřníka, který ví, jak na to, a předejít tak všem flekům nebo zcela spáleným vlasům,“ prozrazuje Michal Zapoměl, jaké následky může mít domácí barvení vlasů. 

Domácí barvení pro všechny odvážné ženy

Barvám z drogerie by se měly v podstatě vyhýbat všechny ženy, které touží po profesionální změně barvy a nejsou manuálně příliš zručné a přesné. Špatně nanesená barva může vytvářet opravdu velmi nevzhledné fleky. Pokud však máte ráda risk a jízdu naslepo, pak je domácí barvení pro vás to pravé,“ dodává s nadsázkou Zapoměl. 

Péče o barvené vlasy

Jestliže chcete, aby vám barva od kadeřníka vydržela jako nová co nejdéle, je třeba vlasům dopřát maximální péči. Základem všeho je kvalitní vlasová kosmetika, s jejíž výběrem by vám měl poradit váš kadeřník. Právě on totiž vaše vlasy zná do detailu a umí doporučit, jakou řadu právě potřebují. K šamponu a kondicionéru vám může doporučit vhodnou masku, která se během roku může měnit. Jedno období mohou vlasy potřebovat více hydratace a v dalším období si budou žádat lesk či objem.

Nezapomínejte ovšem ani na vlasové oleje, které vlasům dodají výživu, hydrataci a olsnivý lesk.

Důležité je nezapomínat ani na ochranu vlasů před teplem. Právě fény, žehličky či kulmy mohou vlasy trvale poškodit. Vsadit můžete na nejrůznější ochranné spreje či séra, které zajistí, že i po tepelné úpravě budou vaše vlasy zářit.

Precizní barvení vlasů v podání českých kadeřníků si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články