Děti a zdravá svačina? V soutěži Finále Zdravé 5 ji samy připraví

Děti a zdravá svačina? V soutěži Finále Zdravé 5 ji samy připraví
Zdroj: Albert

Náklonnost dětí ke zdravému jídlu není samozřejmá. Mnohokrát ale stačí správná motivace, zapojení do přípravy, poutavý vzhled a změní názor. V soutěži Finále Zdravé 5, kterou vyhlašuje Nadační fond Albert, malí kuchtíci dokonce v přípravě zdravých svačinek soutěží. Upevňují si tak znalosti vyváženého stravování a rozvíjí kreativitu. Přihlašovat se mohou týmy dětí spolu s učiteli či rodiči až do 12. dubna.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 04. 03. 2021 08:00

Kreativita dětí je bezmezná, stačí jim dát prostor, pár rad, správně je namotivovat a při přípravě zdravé svačinky si užijí spousty legrace. Odměnou jim pak je vychutnání společného díla. „Neotřelé a chutné kombinace, které děti v soutěži vymyslí, nás každým rokem pořád umí překvapit. Zmíním například smoothie z fialek nebo špenátovo-řepový dort. Na receptech, které nám chodí, je vidět, že děti dokážou přemýšlet nejenom kreativně, ale i s ohledem na nutriční složení,“ popisuje Alena Paldusová, manažerka Zdravé 5

Dvoučlenné nebo tříčlenné týmy z mateřských i základních škol, dětských domovů a volnočasových sdružení a nově také rodiče s dětmi se mohou do soutěže přihlašovat na webových stránkách Zdravé 5 do 12. dubna. Úkolem malých kuchtíků v letošním již devátém ročníku soutěže je příprava zdravé a vyvážené svačinky, která dodá energii a obsahuje zeleninu nebo ovoce.

O vítězi nerozhodne jenom nápaditost, složení a vzhled svačinky, ale také stolování. Součástí úkolu je totiž i zaslání fotky, jak děti svačinku snědly a strávily příjemný čas u jídla, a to buď společně v týmu, nebo každé zvlášť s rodinou.

Albert

O vítězích rozhodne porota i veřejnost

Tři nejlepší týmy z každé kategorie, které postoupí do celostátního finále, vybere z přihlášených receptů odborná porota. Čtvrtý a pátý tým volí veřejnost. Jména postupujících budou zveřejněna společně se soutěžním úkolem 20. dubna. Vítězný tým z každé kategorie bude vyhlášen na začátku května. Na všechny semifinalisty čekají hodnotné věcné ceny. Vítězové se mohou těšit na výhru v podobě zážitku.

Finále Zdravé 5 je vyvrcholením aktivit pod hlavičkou Zdravé 5, projektu Nadačního fondu Albert. Zkušené lektorky v průběhu roku navštěvují školy, školky a dětské domovy, kde hravou formou seznamují děti se zásadami správného stravování. Unikátní vzdělávací program Zdravá 5 akreditovaný MŠMT představuje principy zdravého stravování každoročně 60 tisícům dětí. Nadační fond Albert poskytuje školám všechny své projekty zdarma. Více informací o projektu Zdravá 5, pravidlech a termínech soutěže naleznete na webových stránkách Zdravá 5.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články