Dobroty na doma i na ven. Dopřejte si jen to nejlepší

Dobroty na doma i na ven. Dopřejte si jen to nejlepší
Zdroj: Pixabay

Všichni určitě kvitujeme s nadšením, že podzim se zatím drží v pozadí a babí léto nad ním vede. Vyběhněte ven na výlet nebo procházku s něčím dobrým k jídlu. Tihle pomocníci vám přípravu svačiny na doma nebo na ven určitě pomohou.

Speciální projekt
Speciální projekt 06. 10. 2021 22:00

Svačinu do školy, na procházku, po sportovním kroužku pro dítě, ale i rychlou večeři můžete připravit tak, že si jednak pochutnáte, jednak uděláte něco pro své zdraví. A upřímně: odměnit se po perném dni můžete večer doma také dobrým pitím.

Probuďte se bombou

Lauben

'Po prázdninách a dovolených je nájezd na běžný režim složitý pro každého. Usnadněte si ho tím, že do sebe „napumpujete“ vitamíny. Dokonalé smoothie, které vydrží dlouho čerstvé, vám pomůže připravit Lauben VacuFit® Blender. Jeho velkým plusem je, že umí mixovat bez přístupu vzduchu, což je v současnosti nejdokonalejší metoda, která nemá obdoby. Díky tomu si nápoj zachová maximum vitamínů. Tenhle pomocník totiž z nádoby před mixováním odčerpá vzduch a díky tomu má nápoj delší trvanlivost, suroviny si udrží původní chuť, svěží barvu a mají absolutně dokonalou konzistenci.

Zdravá svačina a lehká večeře

Albert

Mámy a tátové to dobře znají. Jak připravit svačinu pro dítě tak, aby byla zdravá, chutnala mu a nekončila pravidelně v odpadkovém koši? Vyzkoušejte pro školáka, ale samozřejmě i sami pro sebe, připravit svačinu kompletně v bio kvalitě. V nabídce obchodů Albert najdete pod značkou Nature’s Promise bio vše, co k tomu budete potřebovat. Jako základ sáhněte po vypečené bio kaiserce, na kterou můžete namazat například jednu z bio pomazánek, dále ji naplnit sýrem camembert, rajčaty či okurkou, vše s certifikátem bio. Tato výživná svačina či večeře jistě zachutná každému a dodá potřebnou energii. 

Drink s historií

Bohemia sekt

Hořká klasika i do sychravého podzimu, to je Negorni, drink, jehož historie sahá až do roku 1919 ve Florencii. Chlubí se sofistikovanou klasickou chutí a je stále populárnějším koktejlem, který se v současné době řadí dokonce na druhé místo v žebříčku světových koktejlů! Na podzim je úplně ideální, svou rudou barvou perfektně zapadá do podzimní krajiny. Zároveň vás ale jeho typická hořkosladká chuť přenese do slunečné Itálie i v tom nejsychravějším počasí. Campari Negroni RTE zakoupíte na warehouse1.cz.

Vyzkoušejte nový recept

Pixabay

Polévka to je podzimní klasika, protože i když je přes den ještě docela slušné počasí, večery už jsou chladné. A právě polévka k večeři zahřeje, ale i zasytí. Zkuste novinku a pusťte se do přípravy kachního rámenu. Suroviny si ale pro jistotu nakupte s předstihem, protože je asi ve špajzu a lednici běžně nemáte. Ze skeletu připravte vývar, přiveďte ho k varu, seberte vysrážené bílkoviny a přidejte houby šitake, řasu nori a na mírném plameni vařte tři hodiny, ochuťte sójovou omáčkou. Kachní prso dejte na studenou pánev a pomalu pečte do zlatova 5-8 minut i s kůží, potom maso otočte a smažte další minutu. Nechte ho dojít 10 minut v troubě na 190 C, poté nakrájejte na plátky. Přesný postup najdete zde.

Vyzkoušejte rostlinnou alternativu

Rama

Stejně jako máslo se dá použít novinka, která se vám bude hodit hned několikrát za den. Rama 100% rostlinná alternativa másla se dá používat stejně jako máslo. Díky vysokému obsahu tuku se hodí ke všem studeným i teplým úpravám, ať už jde o vaření, smažení či pečení. Skvěle chutná, ale navíc se i snadno roztírá. Rama 100% rostlinná alternativa másla je zkrátka výborná volba pro všechny, kteří chtějí omezit nebo vyloučit živočišné tuky a zároveň myslí na životní prostředí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články