Stylové tipy na horké dny: Letní móda pro nadměrné velikosti

Stylové tipy na horké dny: Letní móda pro nadměrné velikosti
Zdroj: Shutterstock

Praktického a elegantního oblečení pro letní měsíce nikdy není dost! Nechte se inspirovat klíčovými kousky, které jsou pro rozpálené slunečné dny ideální. Snadno se kombinují, díky vybraným materiálům jsou plně funkční a dodají vám šmrnc. I ženy nadměrných velikostí se tak ve svém oblečení mohou cítit skvěle, a ještě lépe vypadat!

Speciální projekt
Speciální projekt 12. 07. 2023 10:30

Léto přináší spoustu možností, jak vyjádřit svůj vkus, aniž byste museli během těch nejteplejších dnů v roce obětovat komfort. Móda pro horké dny je jako výborný koktejl – mix barev, střihů, vzorů a materiálů. Neobejdete se bez lehkých letních šatů, ani pohodlných volných kalhot, a už vůbec ne bez vzdušných topů. Jaké typy zvolit a z jakých materiálů?

Wide-leg kalhoty a kraťasy s vysokým pasem

Pokud přemýšlíte, jaký střih kalhot je pro ženy nadměrných velikostí tím pravým, dejte šanci kalhotám s rovnými nohavicemi, nebo tzv. wide-leg modelům. Jedná se o široké kalhoty, které pořídíte jak z denimu, tak třeba z hedvábí. Výhodou je nejen to, že plnoštíhlým ženám lichotí a vyvažují jejich proporce, ale i to, že jsou momentálně na vrcholu trendů! 

No dovolené maximálně oceníte tento střih ze vzdušného pohodlného materiálů a s vysokým pasem. Získáte tak efekt sukně, bez otravného tření stehen! 

Pokud máte odvahu na kraťasy, nejslušivější variantou pro vás budou širší nohavice s vysokým pasem, který dodá kromě štíhlejšího vzhledu i extra podporu tělu.

Vrstvené topy, blůzy a halenky

Vrstvené topy mohou pomoci skrýt některé oblasti, zatímco jiné přirozeně zvýraznit. Efektivně můžete čarovat například s blůzami pro plnoštíhlé dámy okořeněnými volánem nebo závojovým prvkem pro romanticky elegantní vzhled. Budou vám slušet také halenky se zabudovaným stahovacím páskem v oblasti pasu a všechny modely A střihu, které se vyznačují pozvolným rozšiřováním směrem k bokům. 

Něco navíc vnese do vašeho šatníku průsvitný model s prodlouženým střihem do půlky stehen, který snadno zkombinujete s odhalenějšími tílky a tričky. Celému outfitu dodáte atraktivní vrstvený vzhled, ale díky lehounkým materiálům vám nebude o nic větší teplo. 

Šaty pro letní bohyně

Jak pronesl jeden anglický básník 19. století: “Šaty dělají polovinu ženy, ale musí to být poměrně slušná polovina”. Na výběru těch správných tedy opravdu záleží a vhodný kousek dokáže proměnit celý vzhled jejich nositelky! Letní maxi šaty jsou pro teplé počasí skvělé! Volný střih nabízí pohodlí a větrání, pro lepší vytvarování postavy je možné použít pásek do pasu. Pomocí vzorů a barev lze pak zdůraznit ty největší přednosti.  

Podobného efektu docílíte s maxi sukněmi pro nadměrné velikosti, které jsou pohodlné, stylové a snadno se stanou vaší oblíbenou volbou na každý den. Stačí k nim střídat topy! Co třeba světlý pastelový vršek zvýrazňující vnady a tmavě hnědá rozevlátá sukně? Vybírejte mezi lehounkými materiály, které se budou ladně vlnit kolem kotníků.  

Košilové šaty, zavinovací střihy a dlouhé tuniky jsou zas ideální pro krytí problematických oblastí, jako je břicho a boky. Jejich nejčastější výstřih do V působí lichotivě a opticky ubírá nadměrným velikostem kila.

Nezbytného pomocníka pro všechny zmíněné varianty najdete v měkkých kraťasech tělové barvy pod oblečení, které vás ochrání před odřenými stehny a užijete si tak díky nim letní módu naplno!

Doplňky a šperky

V neposlední řadě ženy nadměrných velikostí nikdy neudělají chybu, když se zaměří na ty správné doplňky a šperky. Například dlouhé náhrdelníky pomohou prodloužit siluetu a výrazný náramek přitáhne pozornost k vašim rukám namísto břicha či širších boků. 

Extra styl přidají také klobouky, které jsou nejen praktické jako ochrana před sluncem, ale také zvládnou váš outfit pozvednout na jinou úroveň. Hodit se mohou také šátky, které můžete zakomponovat do účesu například jako čelenku, nebo si je přehodit přes ramena. 

Materiály jsou alfou a omegou každodenního komfortu

Pokud budete mít ve skříni ty správné kousky, ale z kousavého nebo jinak nepříjemného materiálu, raději je po jednom vyzkoušení necháte ležet ladem. Při výběru oblečení je totiž vrcholně důležité vzít v úvahu nejen požadovaný styl, ale i materiály. Sázkou na jistotu jsou prodyšné přírodní textilie, jako je bavlna, len či hedvábí. Příjemná na léto je i chladivá a splývavá viskóza. 

Při finálním skládání outfitu se držte ještě jednoho užitečného pravidla pro nadměrné velikosti: vzory a tmavé barvy pomáhají zakrýt problematické oblasti, a naopak světlé barvy pomohou zvýraznit přednosti. Užijte si léto snů v pohodlné, stylové a lichotivé módě! 

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články