Vánoce se blíží, vyzdobte si byt a dodejte mu sváteční atmosféru

Vánoce se blíží, vyzdobte si byt a dodejte mu sváteční atmosféru
Zdroj: Pixabay

Vánoční svátky se blíží a vše se začíná zahalovat do sváteční atmosféry. Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Venku po setmění blikají světýlka a stromečky jako každý rok, koronaviru navzdory. Nebuďte pozadu a vyzdobte svůj domov vánoční tématikou, ať se také vy dostatečně naladíte na nadcházející advent. Poradíme vám, čím si domů přinesete to pravé kouzlo Vánoc!

Speciální projekt
Speciální projekt 13. 11. 2020 14:05

Za chvíli je tu advent, tudíž je ten správný čas začít myslet na letošní vánoční výzdobu. A vzhledem k tomu, že díky nepříjemné situaci, která v Česku panuje, a nejspíš ještě chvíli panovat bude, strávíme letošní svátky převážně doma, jsou stylové zimní dekorace naprostou nutností. Koukněte na naše tipy, jak si vkusně oživit byt a navodit tu pravou vánoční atmosféru!

Pohádka o lucerničkách

www.vanocnilucernicky.cz

Čarovný čas Vánoc, kouzla, nostalgie, vzpomínky na dětství a poezii,  která se během let možná někam ztratila. Přinejmenším jeden z tradičních symbolů byl dlouhá léta pryč. Lucerničky na vánočním stromku! Naštěstí se ale vrátily a my si tak můžeme tuto stylovou dekoraci opět pořídit.

A jak to celé vlastně  začalo? Bratři Dalibor a Martin jednou jako kluci o prázdninách na statku u tety objevili při hře na půdě mezi nejrůznějším harampádím poklad. Potrhaný kabel se zbytky vánočních nefunkčních lucerniček, které se v Československu začaly vyrábět už v roce 1970. Bratři je v průběhu let zkoušeli zprovoznit, ale nedařilo se jim. Na pár let na ně dokonce zapomněli, ale ne napořád. S nápadem pustit se do výroby legendárních vánočních lucerniček přišel starší Dalibor už v roce 2013. Začalo pátrání a dohledávání prvních nákresů pro výrobu raznic a elektroinstalace. To nějakou dobu trvalo, ale začátkem roku 2015 si pořídili první ruční lis a zkoušeli první ražbu. Od roku 2017 už jsou lucerničky na trhu. Kouzlo tehdejších lucerniček vylepšili bratři novými  technologiemi a možností propojení více sad, pokud máte velký stromek.

Radost pro malé i velké je tedy opět  na světě a může rozzářit i vaše Vánoce tak jako před lety! Legendární  české vánoční osvětlení firmy DAMAPEK, s.r.o. můžete objednat v Čechách  na  www.vanocnilucernicky.cz  a na Slovensku na www.vianocnelucernicky.sk.

Dárková krabička jako ozdoba

www.dedoles.cz

I vám se stává, že máte problém vymyslet ten správný dárek? Vezměte to hezky od konce – nejdřív si vyberte tu správnou dárkovou krabičku Dedoles, která se bude vyjímat pod stromečkem anebo ji zavěste jako ozdobu na stromeček. Ať se stane rozbalování dárků hrou. Do takové pyramidy se vejdou až 3 páry ponožek nebo 2 či 3 kusy spodního prádla. A když krabičku pomnete rukou, zaplaví vás vůně Vánoc. Veselé a voňavé Vánoce přeje Dedoles.

František dělá kouzlo Vánoc

www.velkykosik.cz

Když se řeknou Vánoce, většině z nás se vybaví vůně jehličí a právě františků, které se linou z tisíců českých domácností. Nyní si na ně můžete pořídit stylové dráčky. Ti budou chrlit kouř, který voní jako santalové dřevo nebo zelený čaj. Uvnitř draka pak naleznete kovový držák na františky. Po zapálení jemný kouř proudí přes tlamičku a šiří příjemnou adventní atmosféru. Dráčci jsou navíc propracovaní do posledního detailu, křídla a růžky mají nabarveny zlatou barvou, tudíž vám v bytě rozhodně ostudu neudělají.

Andělská ochrana

www.svetmineralu.cz

Andělé k Vánocům prostě patří, proto by tento symbol ve vašem bytě rozhodně neměl chybět. Andělé z minerálů vás budou chránit před vším zlým. Také zobrazují naději, osvícení a správnou cestu životem. Krásného anděla z fluoritu si můžete zakoupit na eshopu Svět minerálů, kde kromě něj naleznete i mnoho dalších zajímavých předmětů, šperků a doplňků ze vzácných kamenů. Fluorit pohlcuje negativní energii, pomáhá zvládnout citové trauma a uvolňuje intuici. Ze zdravotního hlediska tišší bolesti hlavy, pomáhá od migrén, křečí a střevních problémů. Anděl z fluoritu je vhodný také pro astmatiky a alergiky.

Sladké potěšení

Albert

Na vánočním stole skvěle vypadají oříšky, cukroví či jiné dobroty, a jelikož cukroví ještě nejspíš nemáte, nebo nechcete, aby se do Vánoc snědlo, sáhněte po lahodných mandlích v čokoládě, které seženete v Albertu. Nejen, že skvěle chutnají, ale také stylově vypadají, proto se je nebojte nechat na stole přímo v krabičce. Jistě samozřejmě potěší i jako chutný vánoční dárek pro gurmány!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články