• Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Horoskopy
  • Mobilní menu
Zavřít menu
Děti a rodina Styl a zdraví Láska a vztahy Vaření a recepty Horoskopy
Facebook Facebook Instagram Instagram
Facebook Instagram
Speciál: Škola líčeníSoutěžeTestování
SuperWoman

kuůajda

Tradiční česká kulajda Suroviny: 2 vejce 3 menší brambory 1 větší cibule hrst sušených hub (mohou být i čerstvé) 2 lžíce čerstvého kopru 1 lžíce octu 200 ml smetany na vaření 1,5 l kuřecího nebo houbového vývaru lžička kmínu olej sůl pepř Na jíšku 30 g mouky 1 lžíce másla Postup: Sušené houby zalijeme trochou vody a necháme je asi 30 minut máčet. Nachystáme si zeleninu. Brambory a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno, brambory na kostičky. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín a nakonec houby s vodou. Do polévky vhodíme brambory a vše zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Zatímco se polévka vaří, připravíme vajíčka na tvrdo. Připravíme si jíšku. Máslo necháme rozpustit, zasypeme ho moukou a mícháme dohladka. Jíšku musíme důkladně promíchat, aby nám nevznikly hrudky. Jakmile jsou brambory uvařené, polévku za stálého míchání zahustíme. Ochutíme ji solí, pepřem a koprem. V závěru přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet. Podle chuti polévku ještě dochutíme solí, pepřem a octem. Hotovou polévku podáváme s vajíčkem a ozdobíme čerstvým koprem.

Pravá česká kulajda: Nesmí chybět čerstvé houby, kopr a zakysaná smetana

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook Facebook Instagram Instagram
  • Nastavení soukromí
  • Inzerce
  • Etický kodex
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Kontakty

© 2023 Všechny práva vyhrazena Extra Online Media