• Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Horoskopy
  • Mobilní menu
Zavřít menu
Děti a rodina Styl a zdraví Láska a vztahy Vaření a recepty Horoskopy
Facebook Facebook Instagram Instagram
Facebook Instagram
Speciál: Auto - vaše vizitkaSpeciál: Hýčkejte se!TestováníSoutěže
Máma na přechodu

římská rajčata

Rajčatová omáčka na těstoviny: Suroviny: 1/2 ks cibule česnek 8 stroužků olivový olej 3 lžíce čerstvá rajčata 900 g bílé víno 3 lžíce sůl 1 lžička + na osolení vody čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky čerstvé lístky bazalky 9 ks nastrouhaný parmazán. Postup: Vodu v hrnci osolte a přiveďte k varu. Až se bude vařit, přisypejte špagety a uvařte je al dente. Mezitím si připravte omáčku. Cibuli, česnek i rajčata pokrájejte a na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a asi 2 minuty restujte dosklovata. Následně snižte teplotu, přisypejte česnek a restujte ho dozlatova. Nakonec přidejte pokrájená rajčata i se šťávou a semínky. Teplotu trochu zvyšte a přilijte bílé víno. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, dokud nebudou rajčata měkká a nevytvoří se hustá omáčka. Omáčku dochuťte solí, pepřem a nechejte ji hřát na nejnižším stupni. Uvařené špagety sceďte, přidejte k omáčce a chvíli společně povařte. Posypejte natrhanými čerstvými lístky bazalky a nastrouhaným parmazánem.

Průvodce nejlepšími rajčaty: Která jsou vhodná do salátu, která na gril

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook Facebook Instagram Instagram
  • Nastavení soukromí
  • Inzerce
  • Etický kodex
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Kontakty

© 2022 Všechny práva vyhrazena Extra Online Media