×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

sezónní potraviny

Čočková polévka

Suroviny:

1	stroužek česneku		
1	cibule		
1	mrkev		
2	řapíky celeru		
2	lžíce olivového oleje		
1-1/2	hrnku čočky		
1-1/2	lžičky sušeného tymiánu		
1	lžička sušeného oregana		
1	lžička sladké papriky		
1	kostka zeleninového bujonu		
sůl		
pepř		
hladkolistá petrželka		
housky

Postup:

Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Recepty našich prababiček: Bylinky a spousta zeleniny v hlavní roli

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Nejkrásnější šaty letošního českého červeného koberce: Lenka Vlasáková jako hollywoodská diva, Aňa Geislerová zachrastila pivní róbouNašla jsem ve skříni luxusní šperk, ale k Vánocům ho nejspíš dostala jiná, trápí se JanaRežisérka Marie Poledňáková začínala jako dělnice v továrně, režim jí nedovolil studovat. Svého snu o filmu se ale nikdy nevzdalaKrálovny módní recyklace: Tyto slavné Češky dokazují, že opakovaně nosit stejné šaty je vrcholem eleganceStylistka radí, jak (ne)nakupovat v největších povánočních slevách: Nejhorší je vyhodit peníze za nekvalitní hadryJana Plodková v nové pohádce Záhada strašidelného zámku: Zápas s těžkou parukou
Doporučené články
Když je vidět to správné: Spodní prádlo povýší každý večerní outfitNa Instagramu lajkuje cizí ženy. Kdy jde o banalitu a kdy o všechno? A jak se v tom neztratitKdyž se Ježíšek netrefí: Jak naložit s nevhodnými dárky s citem i rozumem a poučení pro příštěRakouský učitel a varhaník Franz Xaver Gruber složil legendární Tichou noc. Stala se jednou z nejznámějších vánočních písní světaPomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor: Jednoduchý základ krásně ozdobteJak připravit dokonalý český chlebíček: Tipy na vrstvení, oblohu a slavnostní vzhled

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra